23 Mart 2016 Çarşamba

Bakır Saç Rengi

İlk olarak ne zaman bu kadar popüler hale geldi tam bilinmese de bilinen bir gerçek var ki o da bakır saç renginin her sezon popülerliğini daha da arttırdığı. Ülkemizde birkaç sene öncesinde Muhteşem Yüzyıl dizisiyle birlikte Hürrem Sultan’ın adı ile anılan ‘’Sultan Bakırı’’ ile bakır, saç modasında ilk sıralarda yerini aldı. Bakırın bu kadar çok tercih edilip beğenilmesinin sırrı ise canlı ve enerjik bir renk olması. Bakır, kızılın bir tonu olduğundan ötürü renk yelpazesi oldukça geniş. Bakır ve tonları daha çok açık ten rengine sahip bayanlara yakışsa da renk uzmanı ve kuaförünüz ile ten renginize bağlı olarak size en uygun tonu bulabilirsiniz. 

Her saç renginin kendine has zahmetleri olduğu gibi bakır saç rengi de uygulanırken ve kullanılırken ten renginin dışında dikkat edilmesi gereken bazı unsurları mevcut. Eğer saçlarınızda bakırı denemeye karar verdiyseniz ten renginizin yanı sıra dikkat etmeniz gereken bir diğer unsur mevsimler. Evet, yanlış duymadınız mevsimler. Bakır güneş altında çok çabuk deforme olabilen bir renk. O yüzden, bilhassa baharın gelmesi ve tekabülünde yaz aylarının da etkisiyle artan güneşli gün sayısını göz önüne alırsak bu aylarda açık tonlardaki bakırları tercih etmek hem güneşten ötürü gerçekleşecek olan renk açılmalarını daha doğal gösterecek hem de hafif bronzlaşacak olan teninize daha çok yakışacaktır.

Tam tersi durum ise sonbahar ve kış aylarında geçerli. Bu aylarda tercih etmeni gereken tonlar daha koyu olanları. Açık tonlarda uygulayacağınız bakır özellikle kış aylarında sizi olduğunuzdan daha solgun gösterebilir. İnzivaya çekilen doğaya ve tabi ki kendinize koyu tonlardaki iç ısıtıcı bakırlar ile canlılık katabilirsiniz. Bakır saç rengi kullanırken makyajınızda keskin hatlardan kaçınmalısınız. Saçınızın rengi ile allığınız uyumlu olmalı. Allık seçerken bakır tonlarını tercih edin. Gözlerde ise fazla koyu tonlar yerine far olarak yeşilin tonlarını uygulayın. Siyah tonları yerine de kahverengi ve tonlarını kullanmanız saçınız ile yüzünüzdeki doğallık dengesini koruyup, size yumuşak ve canlı bir görünüm kazandıracaktır. Esranınportresi sitesi ile tüm bu bakır tonlarına göz atabilir ve size yakışacağını düşündüğünüz rengi bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...