21 Eylül 2012 Cuma

Makyajda Sonbahar Trendleri

Yeni mevsim, yeni bir trendin de habercisi. Gelen her sezonla birlikte moda da değişiyor. Tasarımcılar, senenin renklerine ve modellerine göre yeni koleksiyonlar oluşturuyorlar, ayakkabı üreticileri yeni stillerde ayakkabılar üretiyorlar. Aynı şey makyaj endüstrisi için de geçerli. Gelen yeni rüzgârla birlikte makyaj trendleri de değişiyor.


 2012 sonbahar sezonunda makyaj anlamında yeni trendler yavaş yavaş belli oluyor. Yaz mevsiminde çok moda olan neon renkler sonbahar başlarken de önemini ve yerini koruyacaklar ancak mevsimin tam anlamıyla kendini hissettirmeye başladığı dönemlerde neon renkler de yavaş yavaş etkisini kaybedecek.


Sonbahar mevsiminde kendini gösterecek renkler ışıltılı kahveler, mürdüm tonları, şeftali tonları, bronz ve bakır tonlar. Dudaklarda ise koyu tonlar hâkim olacak. Bordolar, kırmızılar ruj anlamında sezonda dudaklarda en çok göreceğimiz renklerden. Doğallık da oldukça ön planda olacak, bu yüzden ince kaşlara sahipseniz, sonbahar gelene kadar kalınlaşması için önünüzde zaman var, endişelenmeyin.

 Gözlerde dumanlı makyaj, bol maskara kullanılmış kirpikler etkisini devam ettirecek. Bakışları anlamlandıran ve gözleri ortaya çıkaran dumanlı makyaj daha uzunca bir süre etkisini devam ettirecek gibi görünüyor.

Ten makyajında mat görünümler ön planda olacak. Mat bir görünüm elde edebilmek için mutlaka pudra kullanmanız gerekiyor. Sağlıklı ve doğal bir görüntü mutlaka elde edilmesi gerekenlerin başında geliyor. Allıkta ise bronz pudralar kullanılmaya devam edecek. Yazdan çıkarken psikolojik olarak da uyum sağlayabilmek açısından bronz allıklar mutlaka kullanılmalı.

5 yorum:

  1. sonbaharın renklerini çok sevdim tam benim tarzıım

    YanıtlaSil
  2. saçlarımda yanlışlıkla siyah oldu ki neon mavi arayışındayım göz kaleminde :)))

    YanıtlaSil
  3. ben neon renkleri ne kadar sevsemde özellikle göz kalemim siyahtan başkası olamaz ön yargısındayım. Sanırım koyu tenli oldugumdan yakıştırmıyorum kendime :)) o yüzden makyaj trendlerini pek yakından takip etmiyorum. Yıkılmaz doğrularım var kendime göre :)))

    YanıtlaSil
  4. trendleri takip ederken bazı klasik kullanımlardan da vazgeçmemeli bence :)

    http://fashionisable.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  5. Parfüm tanım olarak kokulu esans yağları aromatik karışımlar ve çeşitli kimyasal maddelerden elde edilen, insan vücuduna çeşitli nesneler ve ortamlara güzel koku vermek amacıyla kullanılan karışımların genel adıdır.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...